naar top

Dag van de Digitale Communicatie

Wat?

Je vindt vanaf 18 augustus hier het volledige programma van de Dag van de Digitale Communicatie 2021.

Praktisch

maandag 20 september 2021
10:00 - 16:00 uur
Vlaams Parlement
Ijzerenkruisstraat 99
1000 Brussel

Lid Kortom of V-ICT-OR: 135 euro (vrijgesteld van btw).

Niet-lid: 195 euro (vrijgesteld van btw)

Ik ben spreker

Spreker

Kristof D'hanens

Kristof D’hanens is freelance communicatietrainer bij I Like Media. Hij studeerde Germaanse Talen en Bedrijfscommunicatie en werkte bij Jeugdwerknet en Mediaraven. Hij is auteur van het boek 'Scoren met creatieve content op sociale media'.

Naast I Like Media probeert hij de Vlaming meer vertrouwd te maken met apps via Appstublieft. Hij doceert ook crossmediale storytelling en online journalistiek aan de UGent.

Tom Rumes

Tom Rumes is docent Storytelling & Regie bij Thomas More hogeschool in Mechelen en heeft een ruime ervaring als cameraman, monteur, trainer en consultant over storytelling, mediatrends en videojournalistiek.

Tom is co-auteur van de boek ‘How to story’ en ‘Be the story’ over storytelling. Hij startte innoverende projecten zoals Jail TV en de interactieve documentaire Brickland.

Mic Adam

Mic Adam (Vanguard Leadership) helpt organisaties bij het succesvol implementeren van sociale media als marketing- en communicatietool. Als expert geeft hij verschillende trainingen over onder meer LinkedIn.

Thierry Geerts

Thierry Geerts studeerde af als Solvay Business Ingenieur aan de VUB. Hij is sinds 2011 country director van Google België en Luxemburg. Hij publiceerde onlangs het boek ‘Homo digitalis’, een vervolg op zijn eerste boek ‘Digitalis’.

Patrick De Sutter

Patrick De Sutter zorgt als zaakvoerder van Digiraf voor vlottere processen en het juiste evenwicht tussen mens en technologie. Hij heeft 15 jaar ervaring als communicatiecoach en digitaal adviseur voor overheid en socialprofitorganisaties.

Patrick gelooft in projecten met een maatschappelijke meerwaarde waar de mens centraal staat.

Hans Verscheure

Hans Verscheure is teamverantwoordelijke van IT-projecten & Data bij de stad Kortrijk.

Jeroen Aps

Jeroen Aps coördineert de digitale projecten in de stad Sint-Niklaas en leidt het intranet in goede banen.

Marnicq Mengels

Marnicq Mengels is crossmediaal redacteur bij de Karel de Grote Hogeschool en creatieveling bij communicatiebureau Bonka Circus. Ga nu alvast een kijkje nemen op www.facebook.com/kareldegrotehogeschool.

Bert Hendrickx en Joost Vandenbroele

Bert Hendrickx (Tree company, lid van De Betrokken Partij) en Joost Vandenbroele (CitizenLab) werken in hun organisatie rond online burgerparticipatie.

Wannes Heirman

Wannes Heirman is onderzoeker en professor, verbonden aan de Universiteit Antwerpen en AP Hogeschool Antwerpen. Hij is er gastprofessor overheids- en social-profit communicatie en verrichte onder meer onderzoek over online privacy en cyberpesten en storytelling. Hij geeft ook geregeld lezingen en demo's over VR en data.

Bert Pieters

Bert Pieters stond jaren voor de klas en in het jeugdwerk. Hij is nu vormingsmedewerker bij Mediawijs en Digisaurus en wil Vlamingen scholen tot een bewuste, kritische én creatieve mediagebruikers.

Hij werkt onder meer mee aan projecten over mediaopvoeding, online hatespeech en beeldtaal.

Heidi Spiessens

Heidi Spiessens is teamleider communicatie, onthaal & contact center en secretariaat bij de lokaal bestuur Edegem.

Delphine Van Belleghem

Delphine Van Belleghem is social media freelancer en communicatietrainer. Ze studeerde sociologie, ontwikkelingssamenwerking en digital business en versterkt jouw digitale communicatie met strategisch advies en praktische tips.

In de podcast Jouw verhaal · Digitaal geeft ze inspiratie aan communicatiemedewerkers van vzw's, ngo's en duurzame bedrijven.

Astrid Bultijnck

Astrid Bultijnck studeerde af als regisseur aan de LUCA School of Arts en is nu – na bergen ervaring in de televisie- en reclamewereld – al meer dan 10 jaar professioneel fotografe en visual storyteller.