Wat?
Verbindend communiceren
Onze steden en gemeenten worden steeds kleurrijker. In onze superdiverse samenleving vinden we een mix van traditionele en nieuwe Belgen, mensen met en zonder handicap, jongeren en ouderen, personen van verschillende opleidingsniveaus, met verschillende seksuele oriëntaties, overtuigingen, mediagebruik, ...
Burgers gericht aanspreken vraagt dus heel wat van lokale besturen. Verbindend communiceren wordt steeds belangrijker, zodat iedereen kan meeschrijven aan het verhaal van de stad of gemeente.
Inclusief en positief
Hoe zorg je als medewerker van een lokaal bestuur dat je al die verschillende doelgroepen bereikt? Hoe zorg je ervoor dat een tekst door laaggeletterden te begrijpen is? Hoe kan je netwerken en sleutelfiguren inzetten om alle gemeenschappen te betrekken, en hoe krijg je ook ouderen mee? Hoe zorg je ervoor dat iedereen zich kan herkennen in je communicatie en zich aangesproken voelt om deel te nemen aan de initiatieven van de stad of gemeente?
Tijdens deze collegagroep maken we je wegwijs in inclusieve communicatie en positieve beeldvorming over diversiteit. We bieden basisprincipes en -werkvormen, die je communicatie meer toegankelijk maken, herkenbaar voor een brede doelgroep, en met aandacht voor een positieve beeldvorming van de doelgroep.
Schrijf je in
We nodigen graag alle communicatieambtenaren van lokale besturen in Limburg uit op vrijdag 19 maart om online inspiratie op te doen en ervaringen uit te wisselen. Deelnemen aan deze collegagroep is gratis maar je schrijf je wel vooraf in.
Praktisch
10:00 - 12:00 uur
gratis