naar top

Online opleiding Video maken met je smartphone

Wat?

Leer snel en eenvoudig zelf video maken

Om ervoor te zorgen dat je boodschap je publiek zeker bereikt, vormt video tegenwoordig het communicatiemiddel bij uitstek. In de eindeloze stroom van nieuwsberichten zorgen bewegende beelden ervoor dat je publiek even stopt met scrollen om jouw boodschap te bekijken.

Tijdens de huidige coronamaatregelen worden we allen gevraagd om in ons kot te blijven. Anderzijds valt er ook heel wat te communiceren. Hoe combineren we de nood aan zichtbare communicatie met een beperkte bewegingsvrijheid?

Als ervaren docent Storytelling & Regie leert Tom Rumes je dat je met weinig tijd, beperkte middelen én een smartphone zelf een aantrekkelijke video kan maken.

Deze online opleiding bestaat uit twee halve dagopleidingen waarin je de kneepjes van het vak leert. We starten met een voormiddag over storytelling en tips om zelf een smartphone video te maken. Na deze dag ga je zelf aan de slag met een opdracht. Tijdens de tweede sessie bespreken we het resultaat van de opdrachten en krijg je ook extra tips en inzichten over distributie, montage en interessante apps.

We maken er een praktische en interactieve opleiding van. Gedurende twee sessies van 3 uur krijg je de kans om vragen te stellen aan de spreker en aan je collega's. Houd je smartphone bij de hand, want we testen tijdens de opleiding ook heel wat mogelijkheden uit.

Voor deze opleiding maken we gebruiken van het platform Zoom. Elke deelnemer ontvangt achter de video-opname.

Wat weet je na deze opleiding?

  • Je kent de mogelijkheden van online video.
  • Je kan een scenario maken voor een online video.
  • Je kent de aandachtspunten voor het filmen met een smartphone.
  • Je kan eenvoudig beelden monteren via je smartphone.

Voor wie?

  • communicatieverantwoordelijken en (web)redacteurs
  • lokale en bovenlokale overheden en socialprofitorganisaties

Praktisch

dinsdag 02 februari 2021 - wo 03 februari 2021
09:30 - 12:30 uur

Kortom-lid: 195 euro (vrijgesteld van btw)

Niet-lid: 255 euro (vrijgesteld van btw)

  • Hou voor deze opleiding je eigen smartphone of tablet bij de hand.
  • Installeer vooraf de gratis app iMovie (IOS) of Power director (Android).

Programma

Leer tijdens twee halve dagen hoe je zelf video kan maken met je smartphone.

Tijdens deze eerste voormiddag krijg je inzicht in de opbouw van een goed verhaal. Je leert ook welke aandachtspunten belangrijk zijn voor een professionele video. En uiteraard ga je ook zelf aan de slag tijdens deze opleiding. Samen testen we de mogelijkheden om video te maken met je smartphone.

Tijdens de tweede voormiddag krijg je uitgebreid feedback op de opdracht die je meekreeg in de eerste dag. Naast het feit dat je heel wat leert uit de feedback op deze video’s, krijg je ook nog enkele handige tips en inzichten over distributie, montage en een lijst met handige apps.

Na deze opleiding kan je zelf een eenvoudige video maken en monteren met je smartphone. Ideaal dus als je nog even alleen moet verder werken.

Spreker

Tom Rumes

Tom Rumes is docent Storytelling & Regie bij Thomas More hogeschool in Mechelen en heeft een ruime ervaring als cameraman, monteur, trainer en consultant over storytelling, mediatrends en videojournalistiek.

Daarnaast is Tom ook co-auteur van het boek ‘How to story’ over storytelling en startte hij innoverende projecten zoals Jail TV en de interactieve documentaire Brickland.

Hij is oprichter van productiehuis Explosively Formed Productions.

Vragen?

Stel je vraag via info@kortom.be of 050 31 14 31.