naar top

Opleiding Campagnes ontwikkelen en gedragsverandering

Wat?

Menselijk gedrag verander je niet met een affiche

Acties via Twitter en Facebook halen weinig uit: jongeren vinden hun weg naar de culturele activiteiten maar niet. Of je organisatie promoot steevast het gebruik van de fiets bij de medewerkers, maar het autogebruik neemt niet af. Herkenbaar?

Heel wat overheden voeren acties en campagnes gericht op gedragsverandering. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Menselijk gedrag verander je niet simpelweg met een campagne op sociale media of affiches langs de weg. Hoe zorg je ervoor dat mensen dat ene gedrag gaan stellen? Door beter te informeren? 

Hefbomen en strategie

Met een set van hefbomen en een uitgekiende strategie kan je volgens Fran Bambust menselijk gedrag beïnvloeden. Dankzij een doordacht beleid - gebaseerd op nudging, keuzeoptimalisatie en gerichte communicatie op maat - kan je de doelgroep op subtiele wijze de goede richting uitduwen. Zo verhoogt de kans op blijvende gedragsverandering gevoelig.

Fran Bambust is de auteur en bezieler van het 7E-model. Ze ontwikkelt beleids- en communicatiestrategieën en sleutelt als lid van de European Nudge Network aan methodieken voor effectief beleid.

Voor wie?

  • je bent nieuw op de communicatiedienst en je wil je verdiepen in overheidscommunicatie
  • je bent al een tijdje aan de slag bent als communicatiemedewerker bij een overheid, maar je wil graag een frisse blik op het vak

Praktisch

maandag 26 april 2021
09:30 - 16:30 uur
Inovant - Coveliersgebouw
Boomgaardstraat 22
2600 Antwerpen Berchem

Kortom-lid: 210 euro (vrijgesteld van btw)

Niet-lid: 265 euro (vrijgesteld van btw)

Deelnemer basisopleiding overheidscommunicatie (165 euro als lid - 220 euro als niet lid)

Documentatie, drank en broodjeslunch zijn inbegrepen.

Spreker

Fran Bambust

Fran Bambust noemt zich een factotum, omdat dat nu eenmaal chiquer klinkt dan ‘duizendpoot’. Ze verdiende haar brood als communicatiestratege, theaterauteur, onderwijzeres en ghostwriter en was verantwoordelijk voor diverse tv-programma’s.

Informeren volstaat zelden om gedrag te beïnvloeden, daarom goot ze al haar ervaring en inzichten in het 7E-model. Ze presenteert voor het eerst haar nieuwe boek over gedragsverandering en keuze-optimalisatie.

Wegbeschrijving

Adres: Inovant - Coveliersgebouw, Boomgaardstraat 22 in 2600 Antwerpen Berchem

Het Coveliersgebouw is zowel vanaf het Station Antwerpen-Centraal als vanaf Antwerpen-Berchem vlot te bereiken.

Klik hier voor een gedetailleerde wegbeschrijving

Vragen?

Stel je vraag via info@kortom.be of 050 31 14 31.