naar top

Collegagroep West-Vlaanderen - Iedereen aan boord !

Wat?

Aan de slag

In de provincie West-Vlaanderen wordt er dagelijks hard gewerkt aan een beter lokaal communicatiebeleid, daar zijn wij van overtuigd.

Zo kreeg de huisstijl van de stad Oostende twee jaar geleden een volledige facelift. Het geschilderde logo verwijst naar de penseeltrekken van James Ensor en de nieuwe slogan ‘De Stad aan Zee’ werd toegevoegd. Daarnaast werden alle overbodige items geschrapt uit de website en kreeg de zoekbalk een centrale rol op de startpagina van oostende.be.

In Koksijde kun je de gemeenteraad live volgen maar je kan ook kiezen om nadien één agendapunt of interpellatie opnieuw te bekijken. De kustgemeente maakte ook twee video’s om de toeristische troeven én de organisatie in de kijker te zetten.

In gesprek met collega’s

Ook in jouw gemeente zijn er ongetwijfeld communicatie-initiatieven die jouw collega’s inspireren om aan de slag te gaan. Deel jouw ervaringen en ideeën om samen werk te maken van een beter communicatiebeleid.

We nodigen graag alle communicatieambtenaren van lokale besturen in West-Vlaanderen uit op maandag 23maart om inspiratie op te doen en ervaringen uit te wisselen. Deelnemen aan deze collegagroep is gratis maar je schrijf je wel vooraf in.

 

Voor wie?

Alle communicatieverantwoordelijken en -medewerkers van West-Vlaamse gemeenten, OCMW’s en provincie.

Praktisch

maandag 12 oktober 2020
09:30 - 12:30 uur
Stedelijke bibliotheek
Wellingtonstraat 17 in Oostende

gratis

Programma

9 u. Onthaal.
9.30 u. Welkom. Nieuwsberichten en korte voorstellingsronde.
9.45 u.

Een nieuwe huisstijl en website voor Oostende – Heleen Poppe

Twee jaar geleden kreeg de huisstijl van de stad Oostende een volledige facelift. Het geschilderde logo verwijst naar de penseeltrekken van James Ensor en de nieuwe slogan ‘De Stad aan Zee’ werd toegevoegd. Heleen Poppe blikt terug op de ontwikkeling en uitrol van deze nieuwe huisstijl en puurt er de belangrijkste leerpunten uit.


Vorig jaar lanceerde Oostende ook een nieuwe website. Alle overbodige items werden geschrapt en een eenvoudige zoekfunctie staat nu centraal op de startpagina. Je hoort hoe dit proces tot stand kwam en resulteerde in een website die nu voldoet aan de strengste normen inzake toegankelijkheid en beschikt over een volwaardig digitaal loket.

10.30 u.

Streaming gemeenteraad en video’s in Koksijde – Ilse Chamon

In Koksijde kun je de gemeenteraad live volgen maar je kan ook kiezen om nadien één agendapunt of interpellatie opnieuw te bekijken. Ook andere lokale besturen denken na over de aanpak en meerwaarde van live streaming. Ilse Chamon zet de plus- en minpunten van live streaming op een rij.


De gemeente Koksijde produceerde twee nieuwe video’s. Naast een promotiefilm, die de toeristische troeven in de kijker zet, werd er ook een bedrijfsfilm gemaakt die de organisatie en de medewerkers centraal zet. Je bekijkt het resultaat en je hoort meer over het productieproces.

11.15 u. Koffiepauze
11.30 u.

Gespreksgroepen

We splitsen ons op in twee gespreksgroepen en bespreken de communicatievragen en -thema’s waar jij aan werkt.
12.30 u. Broodjeslunch.
13.30 u. Einde

Wegbeschrijving

Stedelijke bibliotheek, Wellingtonstraat 17 in Oostende

Openbaar vervoer

Bibliotheek Oostende bevindt zich op 1,5 km van het Station. Vanaf het Station wandel je naar de Vindictivelaan om verder te gaan via de Alfons Pieterslaan. Ter hoogte van Petit Paris sla je rechtsaf naar de Koninginnelaan. Op het einde van de straat kies je (links) voor de Wellingtonstraat. De Bibliotheek ligt aan de rechterzijde.

Met de wagen

  • E40/A10 richting Oostende. Op het einde van de autosnelweg rij je aan het grote rondpunt aan de tweede uitrit naar rechts, in de Verenigde Natieslaan.
  • Volg tot aan het Vuurkruisenplein en kies voor de richting centrum. Laat zeilschip Mercator aan je rechterzijde en sla linksaf naar de Alfons Pieterslaan. Ter hoogte van Petit Paris sla je rechtsaf naar de Koninginnelaan. Op het einde van de straat kies je (links) voor de Wellingtonstraat. De Bibliotheek ligt aan de rechterzijde. Er is een gratis ondergrondse parking voor bezoekers van de bib.

Vragen?

Heb je vragen over deze collegagroep? Neem dan contact op met Joost Ramaut, 050-31 14 31 of joost@kortom.be.

Organisatie

  • kortom
  • oostende
  • wvl