naar top

Opleiding Woordvoerderschap & mediarelaties

Wat?

101 tips voor woordvoerders & persverantwoordelijken

Steeds meer wordt van organisaties verwacht dat ze transparant werken en communiceren. Een professionele communicatie via sociale media of met journalisten is daarbij cruciaal. Er zijn niet enkel méér woordvoerders en mediaconsulenten, ze worden ook echte reputatiemanagers die interne en externe communicatieprocessen in goede banen leiden.

Woordvoerderschap en mediarelaties beheren wordt een vak apart. Tijdens deze opleiding put Sara Vercauteren uit haar ruime ervaring en uit vele gesprekken met andere woordvoerders. Ze bespreekt met jou de knepen van het vak, de interne processen en de geheimen van de unieke relatie met journalisten zodat je als communicatieprofessional het verschil kan maken.

Wat weet je na deze opleiding?

  • Je weet welke rol je kan opnemen als woordvoerder van je organisatie.
  • Je kan een duurzame relatie opbouwen met de pers.
  • Je kent talrijke praktijkvoorbeelden als inspiratie bij je job.

Voor wie?

Deze opleiding is gericht naar woordvoerders en mediaconsulenten met weinig of veel ervaring die minstens halftijds werken aan de woordvoering of mediarelaties van hun organisatie.

Praktisch

dinsdag 18 februari 2020
09:30 - 16:30 uur
Sociare
Ravensteingalerij 28 bus 3
1000 Brussel

Kortom-lid: 220 euro

Niet-lid: 270 euro

Inbegrepen in de deelnameprijs: documentatie, drank en broodjeslunch

Bij deze opleiding is het boek ‘Geen commentaar’ van Sara Vercauteren inbegrepen, een onmisbaar naslagwerk voor woordvoerders (in spe) en voor organisaties die hulp zoeken bij het uitbouwen van een professionele perscommunicatie.

Programma

Tijdens deze opleiding overspoelt Sara Vercauteren je met vernieuwende inzichten en handige tips over in de pers komen. Vanuit haar praktijkervaring bij DPG Media deelt ze de meest opvallende do's en don'ts voor woordvoerders.

In de namiddag ga je aan de slag met een eigen persbericht of een campagne waarmee je in de pers wou komen. Hoe schaaf je deze communicatie bij, zodat je er toch zichtbaarheid mee krijgt in de gewenste media. 

Spreker

Sara Vercauteren

Sara Vercauteren werkt al meer dan 15 jaar als woordvoerster, eerst in de politiek en nu bij DPG Media. Daarnaast doceert ze aan studenten Woordvoering van Thomas More hogeschool in Mechelen.

Sara is auteur van het boek ‘Geen commentaar‘ met 101 tips voor woordvoerders en organisaties die hun perscommunicatie professioneler willen uitbouwen en voor iedereen die interesse heeft in hoe het nieuws wordt gemaakt.

Wegbeschrijving

Adres: Sociare, Ravensteingallerij 28 bus 3 in Brussel

Sociare bevindt zich in de Ravensteingallerij, vlakbij station Brussel-Centraal en is dus makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

Met de trein

  • Kies in Brussel-Centraal uitgang Ravensteingalerij.
  • Halverwege de galerij vind je een glazen deur met nummer 28.
  • Aanbellen kan door '100' + 'hekje' in te geven.
  • Sociare zit op de derde verdieping aan de linkerkant van de gang.

Parkeren kan in deze betaalparkings:

  • Central Gate (Cantersteen 39, 1000 Brussel)
  • Interparking Square Albertine (Stuiversstraat 3, 1000 Brussel)

Uitgebreide wegbeschrijving op de website van Sociare

Vragen?

Stel je vraag aan Ruben Desmidt (stafmedewerker opleidingen) via ruben@kortom.be of 050 31 14 31.