naar top

Collegagroep Vlaams-Brabant - Mini-communicatiedienst

Wat?

Mogelijkheden voor een mini-communicatiedienst

Werk jij alleen - of met zijn tweeën - als communicatieambtenaar in de gemeente? Dan ben je zeker geen uitzondering in Vlaams-Brabant. Het is als één- of tweemansdienst niet evident om die vele verwachtingen rond lokaal communicatiebeleid in te lossen.

Hoe organiseer je je best als kleine communicatiedienst? Na het onderzoeksrapport ‘De nieuwe communicatiedienst’ past auteur Eric Goubin de theorie toe op jouw praktijk. Hij toont mogelijkheden en legt accenten, ook als de middelen beperkt zijn. Hij stelt een ‘modelreglement gemeentelijke communicatie’ voor, gebaseerd op de input van een twintigtal Vlaams-Brabantse collega’s.

Maak het mee

Na de middag hoor je meer over ‘Leuven maak het mee’, het online participatieplatform waar Leuvenaars hun voorstellen voor een betere stad kunnen posten. Nadien gaan we samen in gesprek over participatie in jouw gemeente.

We nodigen graag alle communicatieambtenaren van gemeentebesturen en OCMW’s in Vlaams-Brabant uit op maandag 21 oktober in Leuven uit om inspiratie op te doen en ervaringen uit te wisselen. Deelnemen aan deze collegagroep is gratis maar je schrijf je wel vooraf in.

Voor wie?

Alle communicatieverantwoordelijken en -medewerkers van Vlaams-Brabante gemeenten, OCMW’s en provincie.

Praktisch

maandag 21 oktober 2019
11:00 - 15:00 uur
Provinciehuis - zaal 6/7, Provincieplein 1 in Leuven

gratis

Programma

10.45 uur Onthaal
11.00 uur Welkom. Korte voorstellingsronde.
11.15 uur

Communicatiedienst in het klein – Eric Goubin

Werk jij alleen - of met zijn tweeën - als communicatieambtenaar in de gemeente?Dan ben je zeker geen uitzondering in Vlaams-Brabant. Het is als één- of tweemansdienst niet evident om die vele verwachtingen rond lokaal communicatiebeleid in te lossen.

Hoe organiseer je je best als kleine communicatiedienst? Na het onderzoeksrapport ‘De nieuwe communicatiedienst’ past auteur Eric Goubin de theorie toe op jouw praktijk. Hij toont mogelijkheden en legt accenten, ook als de middelen beperkt zijn.

Hij stelt een ‘modelreglement gemeentelijke communicatie’ voor,  gebaseerd op de input van een twintigtal Vlaams-Brabantse collega’s.

12.30 uur Broodjeslunch
13.30 uur

Leuven maakt het mee – Katrien Crispeyn

Hoe maken we van Leuven een nog fijnere plek om te wonen en te werken? Het onlineplatform ‘Leuven maak het mee’ verzamelde meer dan 2.000 ideeën van Leuvenaars. Katrien Crispeyn vertelt meer over de uitgangspunten, de werking en de resultaten van dit ideeënplatform.
14.00 uur

Gespreksgroep

Tijdens de gespreksgroep wisselen we ervaringen uit over de plaats van de communicatiedienst in jouw organisatie. We bespreken ook de aanpak van lokale participatieprojecten.

14.45 uur

Varia

We maken tijd voor jouw ervaringen, vragen of suggesties.
15.00 uur Einde

Vragen?

Kortom, Joost Ramaut, info@kortom.be, 050 31 14 31

Organisatie

  • kortom
  • vlbr