naar top

Collegagroep West-Vlaanderen - Participatieprojecten & Organisatie communicatiedienst

Wat?

Over participatie & communicatiedienst

Bij de start van een nieuwe legislatuur lanceren heel wat lokale besturen inspraak- en participatieprojecten. Na de ‘Ronde van Harelbeke’ verzamelt het stadsbestuur nu ideeën tijdens ‘Hallo Harelbeke’.

Oostkamp betrekt zijn inwoners op verschillende manieren:  bij de visienota Oostkamp 2030, de keuze voor een nieuwe straatnaam, de heraanleg van een speelplein en de organisatie van Droomavonden.

Het onderzoeksrapport ‘De nieuwe communicatiedienst’ inspireerde de provinciale communicatiedienst om zich te reorganiseren.

Je hoort meer over de participatieprojecten van Harelbeke en Oostkamp en de reorganisatie van de provinciale communicatiedienst tijdens de collegagroep West-Vlaanderen.

In gesprek met collega’s

Na de pauze kies je tussen een gespreksgroep over deze twee thema’s. We wisselen ervaringen uit over ‘participatieprojecten’ of ‘de organisatie van de communicatiedienst’.

We nodigen graag alle communicatieambtenaren van gemeenten en OCMW’s in West-Vlaanderen uit op maandag 14 oktober in Brugge. Deelname aan deze bijeenkomst is zoals steeds gratis maar je dient je vooraf wel in te schrijven.

Voor wie?

Alle communicatieverantwoordelijken en -medewerkers van West-Vlaamse gemeenten, OCMW’s en provincie.

Praktisch

maandag 14 oktober 2019
09:30 - 12:30 uur
Provinciehuis Boeverbos
Koning Leopold III-laan 41
8000 Brugge (Sint-Andries)

Deelnemen aan deze collegagroep is gratis.

Programma

9 u. Onthaal.
9.30 u. Welkom. Nieuwsberichten en korte voorstellingsronde.
9.45 u.

Een nieuwe provinciale communicatiedienst – Peter Verheecke

Het onderzoeksrapport ‘De nieuwe communicatiedienst’ inspireerde de provinciale communicatiedienst om zich te reorganiseren. Peter Verheecke (provincie West-Vlaanderen) vertelt meer over de uitgangspunten, de aanpak en de resultaten.  Wat kan een lokaal bestuur hieruit leren? 
10.15 u.

Hallo Harelbeke – Julie Vervaeke

Bij de start van een nieuwe legislatuur lanceerde het stadsbestuur van Harelbeke twee nieuwe participatieprojecten: na de ‘Ronde van Harelbeke’ worden nu ideeën verzameld tijdens ‘Hallo Harelbeke’. Julie Vervaeke (stad Harelbeke) licht beide initiatieven toe en evalueert de output. 
10.45 u.

Participatieprojecten in Oostkamp – Nele Cools

Oostkamp betrekt zijn inwoners op verschillende momenten:  bij de visienota Oostkamp 2030, de keuze van een nieuwe straatnaam, de heraanleg van een speelplein en de organisatie van Droomavonden.  Nele Cools (gemeente Oostkamp) geeft tekst en uitleg bij participatie en betrokkenheid van de bewoners in Oostkamp. 
11.15 u. Koffiepauze
11.30 u.

Gespreksgroepen

We splitsen ons op in twee gespreksgroepen. Eén gespreksgroep wisselt ervaringen uit over de plaats van de communicatiedienst en –ambtenaar in het lokaal bestuur. In de tweede werkgroep komt de aanpak van lokale participatieprojecten aan bod.
12.30 u. Broodjeslunch.
13.30 u Einde

Wegbeschrijving

Provinciehuis Boeverbos, Leopold III-laan 41, 8200 Brugge (Sint-Andries). Je vindt hier een wegbeschrijving .

E40 Oostende/Brussel, afrit 8 richting Brugge – Zeebrugge

  • Volg de Expressweg N31 richting Zeebrugge, neem de (smalle) afrit Sint-Michiels ter hoogte van hogeschool Vives. 
  • Rij de rotonde op en neem de 3de afslag. Op de volgende rotonde neem je de 2de afslag. (K. Leopold III-laan) 
  • Rij aan de lichten rechtdoor, het Provinciehuis Boeverbos bevindt zich na enkele honderden meters aan de rechterkant. 
  • Je kan jouw wagen op Parking 03 parkeren. Deze gratis parking bevindt zich naast de Bowling Stones, op 5 minuten wandelafstand van het Provinciehuis Boeverbos. Op het einde van de parking is een wandelpad naar het Boeverbos. Je wandelt langs de fonteinen en volgt de bordjes ‘ingang bezoekers’.

 

Vragen?

Heb je vragen over deze collegagroep? Neem dan contact op met Joost Ramaut, 050-31 14 31 of joost@kortom.be.

Organisatie

  • kortom
  • provincie West-Vlaanderen