naar top

Collegagroep Interne Communicatie & persoonlijke communicatie

Wat?

Interne communicatie krijgt de aandacht die het verdient

Interne communicatie is een vak apart. Zeker in bedrijven en overheden met veel medewerkers vraagt interne communicatie om gerichte knowhow, middelen en personeel. Toch krijgt interne communicatie niet altijd de aandacht die het verdient.

Vonk en Kortom organiseren daarom een collegagroep voor wie – minstens halftijds – werkt aan de interne communicatie in een bedrijf of overheidsorganisatie.

Je kunt heel wat leren van je collega’s, dat is het uitgangspunt. Tijdens deze collegagroep staan ervaringsuitwisseling en netwerkvorming centraal. Met behulp van een moderator en een pittig thema deel je jouw ervaringen en verneem je hoe collega’s hun interne communicatie aanpakken. Deze ervaringen bezorgen jou een massa praktijkgerichte tips waarmee je nadien meteen aan de slag kunt.

Persoonlijke communicatie wordt steeds belangrijker

Informatiesessies en interactieve bijeenkomsten worden beschouwd als de meest effectieve kanalen voor interne communicatie, zo blijkt uit het recente Trendonderzoek Interne Communicatie van Involve en Adformatie. Thuis- en telewerken maakt direct contact met collega’s nog belangrijker.

  • Wat is de rol van persoonlijke communicatie in jouw kanalenmix?
  • Hoe breng je teams samen en verbind je collega’s?
  • Hoe krijgen vergaderingen een echte meerwaarde?
  • Hoe zorg je voor zinvolle personeelsbijeenkomsten en hoe versterk je leidinggevenden op zo’n moment?

We luisteren naar jouw ervaringen en verzamelen ideeën om beter te doen.

Deelnemen aan deze bijeenkomst is voor vonk- en Kortomleden gratis, maar je schrijft je vooraf best in. Let wel: deze collegagroep is alleen bedoeld voor wie minstens halftijds werkt aan interne communicatie. Het aantal plaatsen is beperkt.

Voor wie?

Deze collegagroep is bedoeld voor wie – minstens halftijds – werkt aan de interne communicatie in een bedrijf of overheidsorganisatie.

Praktisch

maandag 30 september 2019
10:00 - 13:00 uur
Cultuurconnect - De Priem, Priemstraat 51 in Brussel (tussen station Brussel-Zuid en Brussel-Centraal)

Lid Kortom of Vonknetwerk : gratis

Niet-lid: 25 euro (vrijgesteld van btw)

Programma

9.30 u. Onthaal met koffie.
10 u. Verwelkoming en kennismakingsronde. Indien nodig splitsen we op in twee werkgroepen
10.15 u.

Persoonlijke communicatie wordt steeds belangrijker

Tijdens deze collegagroep wisselen we ervaringen en ideeën uit over hoe je meer en betere persoonlijke communicatie binnen je organisatie kan faciliteren. 
11.30 u. Koffiepauze
11.45 u.

Gespreksronde

We praten verder over persoonlijke communicatie of luisteren naar jouw andere ervaringen en suggesties op vlak van interne communicatie. Breng materiaal mee (bv. personeelsblad, beleidsplan, voorbeeldmateriaal van campagnes, …) die jouw collega’s kunnen inspireren.
13 u. Broodjeslunch
14 u. Einde

Wegbeschrijving

‘De Priem’ bevindt zich in de Priemstraat, recht tegenvoer de ingang van station Brussel-Kapellekerk (tussen station Brussel-Centraal en station Brussel-Zuid). In dit gebouw zijn onder meer Cultuurconnect en FARO gevestigd.

  • Station Brussel-Kapellekerk: Neem de uitgang aan de voorzijde. Steek de straat over tot in de Priemstraat
  • Station Brussel-Zuid. Neem de uitgang Fonsny. Ga naar links richting binnenring. Steek de binnenring over en ga onder de spoorwegbrug door. Wandel rechts in de Stalingradlaan. Ga naar rechts in de Radstraat en wandel tot aan de spoorwegbrug. Volg het voetpad mee naar links, de bocht om. Je wandelt de Priemstraat in (recht tegenover de hoofdingang van station Brussel-Kapellekerk).
  • Station Brussel-Centraal. Neem de hoofduitgang van het station en ga naar links in de richting van de Kunstberg. Ga rechts in de Keizerslaan en blijf verder volgen in de Ursulinenstraat. Ter hoogte van de hoofdingang van station Brussel-Kapellekerk ga je in de Priemstraat.

 

Vragen?

Heb je vragen over deze collegagroep? Neem dan contact op met Joost Ramaut, 050 31 14 31, joost@kortom.be of Sarah Vangheluwe, 0474 41 45 84 sarah@vonknetwerk.be. 

Organisatie

  • kortom
  • vonk netwerk