naar top

Collegagroep Oost-Vlaanderen - Ninove werkt aan interne communicatie

Wat?

Ninove werkt aan interne communicatie

Het personeelsblad ninove.werkt dat in juli 2019 voor het eerst verscheen, kwam er na een stevige investering in de interne communicatie.

De communicatiedienst verdubbelde in 2018 van 2 naar 4 personen en nam sindsdien ook de interne communicatie van het lokale bestuur voor haar rekening. Er werd hard gewerkt aan een intern communicatieplan. En de concrete acties lieten niet lang op zich wachten.

In 2019 werd het plan uitgerold met als hoogtepunt de geboorte van het eerste personeelsblad ninove.werkt. Met dit magazine wilde men meer samenhorigheid creëren tussen alle collega’s, zeker sinds de fusie van de stad en het OCMW.

Collega’s Silke en Nele schetsen graag hoe de interne communicatie vorm kreeg als onderdeel van hun vernieuwde takenpakket. Naast de aanpak het communicatieplan lichten ze ook vol trots de eerste realisaties van hun plan toe.

De nieuwe algemeen directeur Bart Baele die sinds september 2019 aan de slag is, zag het intern communicatieplan helemaal zitten. Zijn waardenverhaal en visie op de toekomst werd meteen geïntegreerd in het eerste personeelsblad.

Graag maakt hij ook even tijd om zijn visie op de sterkte en het belang van interne communicatie toe te lichten tijdens deze collegagroep.

Inspiratie voor jouw communicatie

We nodigen graag alle communicatieambtenaren van lokale besturen in Oost-Vlaanderen uit op vrijdag 8 november in Ninove.

Deelname aan deze bijeenkomst is zoals steeds gratis maar je dient je vooraf wel in te schrijven.

Praktisch

vrijdag 08 november 2019
09:30 - 13:30 uur
Oud stadhuis Ninove
Oudstrijdersplein 6
9400 Ninove

Deelnemen aan de collegagroep is gratis.

Programma

09.00 uur

Onthaal

09.30 uur

Welkom - verwelkoming en nieuwsberichten

09.45 uur

Voorstellingsronde - maak kennis met je collega's

10.00 uur

Intern communicatieplan Ninove - inspiratie uit Ninove

12.00 uur

Varia - We maken tijd voor jouw ervaringen, vragen of suggesties

12.30 uur

Broodjeslunch

13.30 uur

Einde

Wegbeschrijving

Oud stadhuis Ninove

Oudstrijdersplein 6
9400 Ninove

De vergaderzaal bevindt zich op de eerste verdieping.

  • Met de trein
    Het Oud stadhuis bevindt zich op 10 minuten wandelen van het station van Ninove. Wandel via Stationsstraat – Biezenstraat – Beverstraat – Oudstrijdersplein.
  • Met de auto
    Parkeren kan op de OCMW-parking, ingang via de Burchtstraat (€ 0,50 per uur). Vandaar is het via de Burchtstraat 5 minuten wandelen naar het Oud Stadhuis.

Vragen?

Heb je vragen over deze collegagroep? Neem dan contact op met Ruben Desmidt via 050 31 14 31 of ruben@kortom.be.