naar top

Kortomleiding

Wat?

Inspireer collega’s met jouw praktijkverhaal

Omdat we geloven in de kracht van een sterk praktijkverhaal en overtuigd zijn van de gigantische hoeveelheid expertise in onze Kortom-community, organiseren we op vrijdag 4 oktober de grootste collegagroep ooit. Overal in Vlaanderen en Brussel kunnen collega’s bij elkaar langsgaan voor een inspiratiebezoek.

Wat is de Kortomleiding?

Inspiratie is overal: in kleine verhalen, in grote communicatieacties. Bij één collega of bij een team. In onze ledenorganisatie zit een schat aan inspiratie.

Kortom wil jullie paden doen kruisen. De allereerste Kortomleiding legt de verbinding tussen inspiratie en communicatie.

Zet ook jouw deur openen en laat collega’s meekijken tijdens een bezoek aan jouw werkvloer.

Hoe kan jij je collega's inspireren?

Heb jij wel zin om collega’s te verwelkomen om inspiratie en kennis te delen uit jouw praktijk?

  • Werkte je recent een volledig nieuwe huisstijl uit?
  • Kreeg jullie magazine een grondige face-lift?
  • Sleutelden jullie aan de organisatie van de communicatiedienst?

Het zijn maar enkele voorbeelden van praktijkverhalen waarmee jij je collega’s van andere organisaties kan inspireren.

Meld  je dan aan met jouw praktijkverhaal

 

Praktisch

vrijdag 04 oktober 2019
09:30 - 16:30 uur
overal in Vlaanderen en Brussel
  • Kortomleiding
Nog geen lid, maar wel geïnteresseerd? Bekijk jouw voordelen!

Programma

Hoe stel ik mij kandidaat?

Wil jij graag collega's uitnodigen om jullie praktijkverhaal te delen? Meld  je dan aan via het formulier en laat weten welk project je wil voorstellen.

  • Kies als gastorganisatie een project waarover je graag je kennis met collega’s wil delen.
  • Bepaal hoeveel collega’s bij jou kunnen langskomen.
  • Je kiest zelf of ze kunnen langskomen voor een voor- of namiddag. Of misschien wel de hele dag?

We voorzien minstens een halve dag voor de uitwisseling, zodat er voldoende ruimte is om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. De presentatie op zich hoeft niet langer dan 2 uur te duren.

Koudwatervrees? Deze collega’s stellen alvast hun deuren open.

logo Klasse

360° communicatie
Ruben Cassiman - Klasse

Iedereen heeft de mond vol van 360° communicatie, maar het omzetten in de praktijk is niet altijd een evidentie. Klasse ontwikkelde doorheen de jaren een redactieflow en verschillende instrumenten om het hele productieproces in goeie banen te leiden.

“Hoe doen jullie dat nu precies?” Die vraag krijgen we regelmatig, en voor een antwoord daarop zetten we graag onze deuren open.

Zo maakten we ons intranet interactief.
Sandy Deseure - FOD Werkgelegenheid

De bouw van het nieuwe intranet ging niet over 1 nacht ijs. We overlopen de verschillende fases (inhoudsanalyse, gebruikersbevraging, gebruikerstests, wireframing, design,…) die leidden tot de geboorte van het nieuwe intranet van de FOD Werkgelegenheid.

Wat kan intern gedaan worden? Wat moest worden uitbesteed? Hoe kan je meer interactiemogelijkheden aan de gebruikers bieden?

Kom bij ons ideeën opdoen!

logo Turnhout

Hoe breng je pers, politiek en ambtenarij op één lijn?
Lieve Quadflieg - stad Turnhout

Als lokaal bestuur communiceren via de pers is vaak een behoorlijke evenwichtsoefening. Enerzijds moet de grens tussen politieke en overheidscommunicatie streng bewaakt worden. Anderzijds moet communiceren in de pers ook nuttig zijn.

Hoe ze in Turnhout de pers, politiek en ambtenarij op één lijn kregen wat betreft de perscommunicatie, leggen de collega's je graag haarfijn uit.

Online perskamer voor efficiënt persbeleid
Leen Van den Bergh - Vlaamse Landmaatschappij

De klassieke persmededeling in Word, als PDF of als platte tekst in een mail geplakt is voorbijgestreefd. Vandaag worden verhalen verteld, met verrijkte inhoud: foto’s, video’s of infografieken.

De VLM werkt tegenwoordig met een eigen 'online pressroom' om deze verrijkte inhoud gratis aan te bieden aan alle media en journalisten.

Die pressroom is via internet steeds bereikbaar voor alle media die de inhoud en de beelden willen gebruiken. Bovendien past het format zich aan aan het device dat de journalist gebruikt.

Succesvol communiceren over stadsontwikkelingsprojecten
Barbara Dubaere - sogent

In de tentoonstellingsruimte van sogent (het Gentse stadsontwikkelingsbedrijf) maak je in vogelvlucht kennis met de actuele stadsontwikkelingsprojecten in Gent. 


We vertellen je alles over de gevoerde communicatie bij elk project. Van bewonersbrieven en minder hinder communicatie tijdens de werken, over infomomenten en participatietrajecten.

Sommige initiatieven waren succesvol, andere minder. Maar hoe dan ook valt er altijd iets uit te leren!

 

Ga op bezoek bij collega’s

Wil jij liever op bezoek bij een andere organisatie om van hun aanpak te leren? Hou dan onze website in de gaten. Vanaf augustus kan je je inschrijven voor de Kortomleiding.

Vragen?

Stel gerust je vraag aan Ruben Desmidt (stafmedewerker opleidingen) via ruben@kortom.be of 050 31 14 31.