naar top

Opleiding Woordvoerderschap & mediarelaties

Wat?

101 tips voor woordvoerders & persverantwoordelijken

Steeds meer wordt van organisaties verwacht dat ze transparant werken en communiceren. Een professionele communicatie via sociale media of met journalisten is daarbij cruciaal. Er zijn niet enkel méér woordvoerders en mediaconsulenten, ze worden ook echte reputatiemanagers die interne en externe communicatieprocessen in goede banen leiden.

Woordvoerderschap en mediarelaties beheren wordt een vak apart. Tijdens deze opleiding put Sara Vercauteren uit haar ruime ervaring en uit vele gesprekken met andere woordvoerders. Ze bespreekt met jou de knepen van het vak, de interne processen en de geheimen van de unieke relatie met journalisten zodat je als communicatieprofessional het verschil kan maken.

Wat weet je na deze opleiding?

 • Je weet welke rol je kan opnemen als woordvoerder van je organisatie.
 • Je kan een duurzame relatie opbouwen met de pers.
 • Je kent talrijke praktijkvoorbeelden als inspiratie bij je job.

Voor wie?

Deze opleiding is gericht naar woordvoerders en mediaconsulenten met weinig of veel ervaring die minstens halftijds werken aan de woordvoering of mediarelaties van hun organisatie.

Praktisch

dinsdag 22 oktober 2019
09:30 - 16:30 uur
Inovant
Boomgaardstraat 22
2600 Antwerpen

Kortom-lid: 220 euro

Niet-lid: 280 euro

Inbegrepen in de deelnameprijs: documentatie, drank en broodjeslunch

Bij deze opleiding is het boek ‘Geen commentaar’ van Sara Vercauteren inbegrepen, een onmisbaar naslagwerk voor woordvoerders (in spe) en voor organisaties die hulp zoeken bij het uitbouwen van een professionele perscommunicatie.

Programma

Tijdens deze opleiding overspoelt Sara Vercauteren je met vernieuwende inzichten en handige tips over in de pers komen. Vanuit haar praktijkervaring bij DPG Media deelt ze de meest opvallende do's en don'ts voor woordvoerders.

In de namiddag ga je aan de slag met een eigen persbericht of een campagne waarmee je in de pers wou komen. Hoe schaaf je deze communicatie bij, zodat je er toch zichtbaarheid mee krijgt in de gewenste media. 

Spreker

Sara Vercauteren

Sara Vercauteren werkt al meer dan 15 jaar als woordvoerster, eerst in de politiek en nu bij DPG Media. Daarnaast doceert ze aan studenten Woordvoering van Thomas More hogeschool in Mechelen.

Sara is auteur van het boek ‘Geen commentaar‘ met 101 tips voor woordvoerders en organisaties die hun perscommunicatie professioneler willen uitbouwen en voor iedereen die interesse heeft in hoe het nieuws wordt gemaakt.

Wegbeschrijving

Adres: Boomgaardstraat 22 in Antwerpen

Inovant bevindt zich op wandelafstand (15 min) van station Antwerpen-Berchem.

Met de trein

 • Kom je vanuit het station van Antwerpen-Centraal
  Neem tram 15 (bestemming: Boechout) tot halte 'Berchem De Merode' of tram 6 (bestemming Olympiade) tot halte 'Antwerpen Harmonie'. Je bent ongeveer 10 minuten onderweg.
 • Kom je vanuit het station van Antwerpen-Berchem
  Het station ligt op 1,3 kilometer van het gebouw. Verlaat het station via de achterzijde. Sla er rechtsaf en neem de eerste straat links. Dit is de Boomgaardstraat. Vervolg deze straat tot je op je linkerzijde het Coveliersgebouw ziet.

Met de auto

 • Het Coveliersgebouw zelf heeft geen parkeerruimte. Enkel betalend straatparkeren in de omgeving.
 • Plan je rit via www.slimnaarantwerpen.be. Vanaf de Park & Ride parkings kan je met het openbaar vervoer naar het Coveliersgebouw reizen.

Bekijk de uitgebreide wegbeschrijving op de website van Inovant.

Vragen?

Stel je vraag aan Ruben Desmidt (stafmedewerker opleidingen) via ruben@kortom.be of 050 31 14 31.