naar top

Collegagroep COMAAN Antwerpen: gluren bij de buren

Wat?

Comaan is het netwerk waarin lokale (communicatie)ambtenaren, Kortom vzw, provincie Antwerpen en externe experts hun kennis en ervaringen rond communicatie uitwisselen.

Op een bijzondere locatie

Voor deze collegagroep Antwerpen zijn we te gast in het nieuwe gemeentehuis van Laakdal. Het gemeentehuis bracht in 2017 de diensten onder één dak samen. Dit was het moment om te werken aan een betere en efficiëntere dienstverlening, zoals op afspraak werken. Tegelijk werd de dorpskern vernieuwd. En de gemeente pakte uit met een nieuw logo, een magazine en website.

Hoe beleefde de communicatiedienst deze grote communicatieprojecten? Collega Kim Reynders van Laakdal schetst het proces dat ze de afgelopen jaren doorliepen.

Een nieuwe website voor Malle en een rondje over het participatiereglement

Er worden in onze provincie heel wat inspirerende communicatieprojecten opgezet. Gemeente Malle bouwde zo in enkele maanden tijd een straffe nieuwe website. Kobie Burgess legt uit hoe het nieuwe Malle.be tot stand kwam.

Het nieuwe decreet lokaal bestuur verplicht besturen om werk te maken van een participatiereglement. We werkten met collega’s een aanzet voor dit reglement uit, en we gaan hierover graag met jou in gesprek: wat is ‘goede’ participatie eigenlijk? Hoe vul je participatie concreet in? We wisselen in een gespreksgroep ervaringen uit over de aanpak van een vernieuwend participatiebeleid.

Inspiratie voor jouw communicatie

We nodigen graag alle communicatieambtenaren van gemeenten en OCMW’s in Antwerpen uit op maandag 3 juni 2019 in Laakdal. Deelname aan deze bijeenkomst is zoals altijd gratis, maar je schrijft je vooral wel best in.

Praktisch

Datum
maandag 03.06.2019
Uur
van 09:30 tot 12:30 uur
Adres
Het gemeentehuis van Laakdal
Markt 19
2430 Laakdal
Ik schrijf me in

Programma

9.00 uur

Onthaal

9.30 uur

Welkom. Korte voorstellingsronde en rondleiding door het gemeentehuis

10.00 uur

Laakdal in ’t nieuw

Het nieuwe gemeentehuis van Laakdal bracht in 2017 de diensten onder één dak samen. Dit was het moment om te werken aan een betere en efficiëntere dienstverlening, zoals op afspraak werken. Tegelijk werd de dorpskern vernieuwd. En de gemeente pakte uit met een nieuw logo, een magazine en een nieuwe website.

Hoe beleefde de communicatiedienst deze grote communicatieprojecten? Collega Kim Reynders van Laakdal schetst het proces dat ze de afgelopen jaren doorliepen, deelt haar ervaringen en trekt hieruit enkele belangrijke lessen.

10.45 uur

Koffiepauze

11.00 uur

Een nieuwe website voor gemeente Malle

Gemeente Malle bouwde zo in enkele maanden tijd een straffe nieuwe website. Van bestek tot oplevering, van toptaken tot leverancier: Kobie Burgess legt uit hoe het nieuwe Malle.be tot stand kwam.

11.30 uur

Het participatiereglement in het Decreet lokaal bestuur - gespreksgroep

Het nieuwe Decreet lokaal bestuur verplicht lokale besturen om werk te maken van een participatiereglement. We werkten met collega’s een aanzet voor dit reglement uit, en we gaan hierover graag met jou in gesprek: wat is ‘goede’ participatie eigenlijk? Hoe vul je participatie concreet in? We wisselen in een gespreksgroep ervaringen uit over de aanpak van een gedegen participatiebeleid.

12.15 uur

Varia

We maken tijd voor jouw ervaringen, vragen of suggesties. Heb je vooraf een vraag die je graag wil delen? Laat het weten via annebeth@kortom.be.

12.30 uur

Broodjeslunch

13.30 uur

Einde

Prijs

Deelname aan de collegagroep is gratis. 

Schrijf je in

Wegbeschrijving

Het gemeentehuis van Laakdal
Markt 19
2430 Laakdal

Openbaar vervoer: neem de trein tot in Geel. Bus 19 (Geel-Diest) houdt halt aan het gemeentehuis. 

Parkeren doe je aan de zijkant van het gebouw (voldoende parking). Vooraan kan je max. een halfuur parkeren. 

Toon in Google Maps
  • Laakdal

Vragen?

Heb je vragen over deze collegagroep? Neem dan contact op met Annebeth Boudry via 050 31 14 31 of annebeth@kortom.be

Organisatie

De collegagroep COMAAN is een organisatie van Kortom vzw, in samenwerking met gemeente Laakdal en provincie Antwerpen