naar top

Collegagroep West-Vlaanderen - Nieuw bestuur, ander communicatiebeleid ?

Wat?

De start van een nieuwe legislatuur

Het nieuwe lokaal bestuur smeedt plannen om burgers dichter te betrekken bij het beleid. Het bestuursakkoord vraagt om een gepaste communicatie-aanpak. Er zijn afspraken nodig over het infoblad of de website.

Tijdens de collegagroep West-Vlaanderen bespreken we hoe je kan omgaan met de verwachtingen van een nieuw bestuur én de bevoegde schepen. We wisselen ervaringen uit over hoe je de vele ideeën in concrete acties vertaalt.

Machtig Middelkerke & een nieuwe Markt in Diksmuide

Er worden in onze provincie heel wat inspirerende communicatieprojecten opgezet.

Het project #MachtigMiddelkerke levert de communicatiedienst van Middelkerke mooie foto’s op voor hun on- en offline communicatie.

Uit het intensief communicatietraject dat de opening van de vernieuwde markt in Diksmuide vooraf ging haal ook jij heel wat leerpunten over infrastructuurcommunicatie.

Deelnemen aan de collegagroep is gratis.

Praktisch

Datum
maandag 18.03.2019
Uur
van 09:30 tot 12:30 uur
Adres
Provinciehuis Boeverbos
Koning Leopold III-laan 41
8000 Brugge (Sint-Andries)
Ik schrijf me in

Programma

9 u. Onthaal.
9.30 u. Welkom. Nieuwsberichten en korte voorstellingsronde.
9.45 u.

#Machtig Middelkerke : verzamel foto’s voor jouw communicatiekanalen

#MachtigMiddelkerke won dit najaar de Kortom-Publieksprijs voor communicatieprojecten. Het concept is eenvoudig maar goed gevonden en uitgewerkt: wie foto’s neemt van Middelkerke, stuurt die op of deelt die met #MachtigMiddelkerke.

 

De kustgemeente gebruikt de foto’s in on- en offline communicatie, van toeristische magazines tot bushokjes, van de nieuwsbrief tot de Instagramaccount. Naast de eer geeft Middelkerke de enthousiaste fotografen een duwtje in de rug met gratis workshops, wedstrijden en unieke fotokansen.

 

Pieter Devriendt (gemeente Middelkerke) vertelt hoe ook jij mooie en bruikbare foto’s kunt verzamelen voor jouw communicatiekanalen. 

10.25 u

Een nieuwe markt in Diksmuide : een intensief communicatietraject

Na twee jaar werken werd in mei 2018 de nieuwe markt van Diksmuide feestelijk geopend. Het was het einde van een doorgedreven communicatietraject met de inwoners en handelaars in het stadscentrum.

 

Er was een infomarkt, bewonersvergaderingen en de website ‘WerkenaanDiksmuide’.  Maar er werd ook een creatieve campagnefilm gedraaid met de handelaars in de hoofdrol.

 

Charlotte Aneca (stad Diksmuide) overloopt de plus- en minpunten van het communicatietraject bij de stadskernhernieuwing in Diksmuide. 

11 u. Koffiepauze
11.15 u.

Een nieuw bestuur, een ander communicatiebeleid ? - gespreksgroep

De start van een nieuwe legislatuur zorgt vaak voor zuurstof in het communicatiebeleid. Er worden plannen gesmeed om burgers dichter te betrekken bij het beleid, het bestuursakkoord moet gecommuniceerd worden en er worden afspraken gemaakt over het infoblad of de website.

 

Hoe ga je om met de verwachtingen van een nieuw bestuur én de bevoegde schepen? Is een communicatieplan nodig? Hoe vertaal je de vele ideeën in concrete acties? We vormen 2 gespreksgroepen en wisselen ervaringen uit over de aanpak van een vernieuwd communicatiebeleid. 

12.15 u. Varia. We maken tijd voor jouw ervaringen, vragen of suggesties.
12.30 u Broodjeslunch.
13.30 u Einde

Prijs

Deelnemen aan de collegagroep is gratis.

Schrijf je in

Wegbeschrijving

Provinciehuis Boeverbos, Leopold III-laan 41, 8200 Brugge (Sint-Andries)

Je vindt hier een wegbeschrijving.

Met de auto

  • E40 Oostende/Brussel, afrit 8 richting Brugge – Zeebrugge
  • Volg de Expressweg N31 richting Zeebrugge, neem de (smalle) afrit Sint-Michiels ter hoogte van hogeschool Vives.
  • Rij de rotonde op en neem de 3de afslag. Op de volgende rotonde neem je de 2de afslag. (K. Leopold III-laan)
  • Rij aan de lichten rechtdoor, het Provinciehuis Boeverbos bevindt zich na enkele honderden meters aan de rechterkant.
  • Je kan jouw wagen op Parking 03 parkeren. Deze gratis parking bevindt zich naast de Bowling Stones, op 5 minuten wandelafstand van het Provinciehuis Boeverbos. Op het einde van de parking is een wandelpad naar het Boeverbos. Jewandelt langs de fonteinen en volgt de bordjes ‘ingang bezoekers’.
Toon in Google Maps
  • boeverbos

Vragen?

Heb je vragen over deze collegagroep? Neem dan contact op met Joost Ramaut, 050-31 14 31 of joost@kortom.be.

Organisatie

  • Kortom
  • Provincie West-Vlaanderen